Special Olympics 2018

Special Olympics 2018

De Special Olympics 2018 zijn weer voorbij. Met 4 ruiters en een flinke delegatie aan supporters hebben we het afgelopen weekend SPG Langstraat weer op de Nederlandse kaart gezet. Vrijdagmiddag zijn we met flink wat hondenweer richting Groenlo gereden. Toen we eenmaal bij Marveld Recreatie aankwamen stond er al een flinke file bij de ingang van het park. Op naar het huisje. Iedereen die mee was mocht even rondneuzen hoe de dames er het komende weekend bij zaten. Wat een luxe. Jacuzzi, sauna, noem het maar op. Nadat er afscheid was genomen, was het voor de rest op naar het Fletcher hotel in Winterswijk. Daar werd onder genot van een drankje gewacht alvorens we richting Doetinchem konden voor de opening.

De dames gingen lekker vroeg met de bus, vanaf het park naar stadion de Vijverberg. Daar werd de opening gehouden. Gelukkig was het droog geworden en zo bleef het ook de hele opening. De supporters en Jeroen, Michaël en Karin zaten reeds op de tribune toen na een tijdje ook eindelijk Noord Brabant naar binnen mocht marcheren. De opening was weer geweldig, met als spetterend einde een optreden van Gerard Joling. Na de opening terug naar het huisje of terug naar het hotel. In het hotel werd het waarschijnlijk wat later dan op het recreatiepark.

De volgende ochtend was het vroeg opstaan om op tijd op de prachtige manege van psc Lichtenvoorde te zijn. Eerst een coach meeting en daarna voor het eerst kennis maken met de nieuwe paarden. De enige mismatch was er voor Tess. Na een val die gelukkig met een sisser afliep kreeg zij een ander paard. Na de lunch werden de eerste proefjes gereden. Hier werd de indeling voor de wedstrijd van zondag op gebaseerd.

De super hete dag duurde een stuk langer dan gepland, dus werd na afloop alles maar in de bus van MVH vloeren gepropt en werden de ruiters en coaches door Stephan en Leon naar Groenlo gereden. Konden ze nog mooi genieten van de feestavond en relaxen in de jacuzzi. De andere gingen terug naar het Fletcher hotel, waar ze tot half 11 aan tafel hebben gezeten. Lekker eten en drinken en gezellig kletsen op het terras.

Zondag was het de dag dat de medailles werden verdeeld en de tweede dag dat de ruiters op de paarden moesten rijden. En dan zie je dat we alleen maar toppers hebben. Ze deden het allemaal al een stuk beter dan zaterdag. Niet alleen wij waren trots, maar ook de mensen van wie de paarden waren, stonden versteld in wat ze zagen. Nadat ze alle vier het beste hadden gegeven waren we 's middags vrij. Met een hele delegatie zijn we toen opzoek gegaan naar een Geocache. Tess was de navigator en na een half uur werd de schat gevonden.

Bij terugkomst op de manege was het tijd voor de prijsuitreiking. Spannend!!! De uitslag maakt voor ons niet zo veel uit, want ze hebben voor hun kunnen echt een geweldige prestatie geleverd. Uiteindelijk een 6de, 5de en twee maal een tweede plaats. Nog even wat fotootjes van iedereen en toen richting Nuland, waar we bij van der Valk gezellig met elkaar hebben afgesloten.

Speciale dank aan enkele sponsoren die mee hebben geholpen aan dit onvergetelijke weekend.

Fletcher Hotels (Jennifer v.d. Tol), MVH vloeren en of Van Hulten montage (Stephan van Hulten)

Nog een keer nagenieten met de foto's? Dan klik hieronder op de link.

Fotogallery Special Olympics 2018

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern

Algemene Gegevens

SPG Langstraat e.o.

Secretariaat:
Donge 15
5172 CJ Kaatsheuvel
Tel. dhr. J. v. Dongen 06-29521295
E-mail: info@spglangstraat.nl
 
Rabobank nr.: 33.42.62.135

IBAN:  NL71RABO0334262135  
BIC: RABONL2U
K.v.K. 41.09.94.74

Facebook Fanbox

ANBI & FPG

De stichting is aangesloten bij de Federatie Paardrijden Gehandicapten (FPG)

    


SPG Langstraat is aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
ANBI Fiscaal nummer 5522870