SRG weekend

Op 21 en 22 mei 2022 heeft onze stichting weer meegedaan aan het SRG Ruiterweekend in Bunschoten. Na 2 jaar uitstel i.v.m. corona konden we dan eindelijk weer eens op wedstrijd. Voor de 31ste keer werd het ruiterweekend voor gehandicapten georganiseerd.

Er zijn twee wedstrijddagen op zaterdag en zondag en op zaterdagavond is er een barbecue en feestavond. De feestavond had het thema van de faute party en daarna sliepen we met alle ruiters in het Fletcher hotel het witte huis.

Voor onze stichting deden diverse ruiters mee. Arden, Leendert, Angela, Michael, Kyra, Carola, Ellen en Nikki. Op de vreemde paarden en met weinig training door de corona pandemie deden ze allemaal heel erg hun best om de beste proef te laten zien.  

Iedereen gefeliciteerd met de behaalde resultaten en valt het tegen dan hopen we dat je toch een leuk weekend hebt gehad. De uitslagen en foto's staan al op de website SRG Ruiterweekend en kun je dus nogmaals lekker nagenieten.

Op naar volgend jaar.

Afdrukken E-mailadres

Glasvezel voor Kaatsheuvel en de SPG

Zoals je als inwoner van Kaatsheuvel waarschijnlijk wel hebt gemerkt, is Delta Glasvezel bezig met een campagne om voldoende aanmeldingen binnen te halen om glasvezel in Kaatsheuvel aan te kunnen leggen. Voor iedereen die zich nog niet heeft aangemeld voor glasvezel, is er een mooie actie:
Als jij je aanmeldt voor een glasvezelabonnement bij Caiway of Delta, ontvang je € 25,00 en de SPG ontvangt € 50,00.
 
Let op: de actie loop tot 8 juni dus twijfel niet langer en ga ook voor glasvezel, én de SPG! Aanmelden voor deze actie kan via onderstaande links:
 
Link naar aanmeldpagina Delta: http://aklam.io/riccNy
Link naar aanmeldpagina Caiway: http://aklam.io/eQMBSB
 
En… deel dit bericht zoveel mogelijk met je vrienden en familie!

Afdrukken E-mailadres

vacature bestuurlid SPG Langstraat eo.

Ben jij diegene die ons bestuur komt versterken?

Na vele jaren trouwe inzet hebben een aantal bestuursleden aangegeven te stoppen als bestuurslid. Daarom is SPG Langstraat op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste nieuwe bestuursleden die zich willen inzetten om paardensport voor mensen met een beperking mogelijk te maken.

Wat zoeken wij voor bestuursleden?

 • Penningmeester.
 • Algemeen bestuurslid, met als hoofdtaak PR en Social media

Wat verwachten wij van een bestuurslid?

 • Het leuk vinden om je te verdiepen in alles van en rondom deze mooie stichting
 • Kunnen samenwerken
 • Verantwoordelijkheidsgevoel hebben
 • Als Penningmeester kennis van financiën hebben
 • Regelmatig een keer aanwezig zijn tijdens de lesavonden
 • Een hart hebben voor onze ruiters en vrijwilligers

Tijdsinspanning?

 • Wij vergaderen 4-6 x per jaar: avond en tijd in overleg. De overige tijdsinspanning is wisselend per periode

Heb jij interesse?

Ben jij degene die zich wil inzetten voor deze bijzondere ruiters, dan zoeken wij jou!
Neem dan contact opmet Ellen Prinse, voorzitter
Telefoon: 06-26376265
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Web: www.spglangstraat.nl

Wil je geen bestuursfunctie, maar wil je wel wekelijks komen helpen tijdens de lessen of regelmatig foto’s maken op de wedstrijd/ tijdens speciale lessen? Neem dan ook zeker contact op met ons!

Afdrukken E-mailadres

SPG Wedstrijd 2021

Nadat we in 2020 geen wedstrijd mochten organiseren vanwege de corona, konden we gisteren dan toch eindelijk weer onze familie laten zien wat we allemaal geleerd hadden. Dit jaar vele nieuwe gezichten en dat is natuurlijk altijd leuk om te zien. Lekker zenuwachtig en vaak naar het toilet moeten.

Iedereen heeft weer een prachtige prestatie geleverd en onder het oog van onze vakkundige jury won iedereen een prachtige beker. Iedereen die heeft meegewerkt aan deze geweldige dag bedankt.

Klik hierop om de foto's te bekijken.....

Afdrukken E-mailadres

Vrijwilligers Uitje 26 juni

Elk jaar hebben we vlak voor de grote vakantie een uitje voor onze vrijwilligers. Een BBQ, een geocache. Soms spontaan en soms is er dikke voorbereiding voor nodig. Ook dit jaar hebben 3 vrijwilligers (Diede, Ilse en Saskia) zich ingezet om iets leuks te organiseren.

Wat hebben ze bedacht?

Allereerst reizen we af naar 's Hertogenbosch om daar in 3 groepen deel te nemen aan de Breakout room. We starten daar om 15:15u dus ben op tijd. Daarna gaan we heerlijk barbequen op de manege en nemen we ook meteen afscheid van Michaël, die de 23ste de allerlaatste keer les geeft.

 Wij hebben er zin in. Wij hopen jullie ook en tot zaterdag?

Afdrukken E-mailadres

SRG weekend 2021 afgelast

Geachte Stichting/ Vereniging/ Deelnemer,

Zoals jullie allemaal weten hebben we nog steeds met corona te maken. Hierdoor waren wij genoodzaakt om het weekend op 29 en 30 mei a.s. niet door te laten gaan. Het voorstel was om eventueel het weekend te verplaatsen naar 2 en 3 oktober 2021.

Omdat alles nog erg onzeker is, hebben wij besloten om dit jaar maar weer geen weekend te houden. HELAAS

Er is al wel een datum voor 2022, nl. 21 en 22 mei. Zet deze maar alvast in je agenda.

We gaan er van uit dat het dan weer mogelijk is om het weekend te houden.

Vriendelijke groet,

Marieke van der Helm (secr.)

Stichting Ruiterweekend Gehandicapten

Afdrukken E-mailadres

Michael Stopt

Michael gaat stoppen na ruim 19 jaar

2020 was een moeilijk jaar. En alhoewel we met vertrouwen 2021 ingaan werden we toch geconfronteerd met een mededeling die ons helaas met enige treurigheid en somberheid stemde. Begin dit jaar meldde Michaël bij het bestuur dat hij na zeer lang overwegen toch de knoop heeft doorgehakt om te stoppen met zijn vrijwilligerswerk voor onze stichting. Wij hebben dit samen daarna met Michaël besproken en begrijpen en respecteren dan ook zijn besluit.

Michaël is begonnen op 21-11-2001 (dus ruim 19 jaar geleden) als vrijwilliger op de woensdag avond bij de SPG. Hij reed paard bij Manege Pullens in de les bij vrijwilligster Karin. We waren toen ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers en Karin benaderde Michaël. Al kort daarna nam Michaël de zorg voor de website op zich. En daar hebben we tot op de dag van vandaag nog veel plezier van en zorgt dit voor een professionele uitstraling van onze stichting.

Vanaf eind 2006 is Michaël instructeur en heeft hij ook hiermee veel energie gestoken in onze mooie club. Na 6 jaar instructie en beheer van de website is hij toegetreden tot het bestuur. Zijn betrokkenheid gaf ons veel energie en hem ook. Dat daar een einde aan kan komen is weliswaar een natuurlijk gegeven maar hoop je natuurlijk niet. Ook al zal dit zal voor een ieder persoonlijk anders voelen, zijn enthousiaste aanwezigheid en bijdrage zullen we allemaal erg gaan missen.

Meer dan 19 jaar actief als vrijwilliger is heel bijzonder, dan laat je wel wat na bij de club maar ook bij alle betrokkenen. We willen dat daarom ook niet zomaar laten voorbijgaan. Binnenkort komen we daarop terug.

Nadat de rook van de aankondiging was opgetrokken zien we natuurlijk ook de praktische zijde ervan. Dit betekent onder andere dat Michaël uiterlijk in juni stopt als instructeur en als bestuurslid. We vinden het erg fijn dat we deze ruimte hebben om te zorgen voor vervanging. Voor de duidelijkheid; Hetty zal daarna niet de lessen van Michaël overnemen.

Alle andere taken en contacten van Michaël zullen in de komende periode worden overgenomen door het bestuur. Mochten hierover vragen zijn dan kan je altijd terecht bij mij of de andere leden van het bestuur. Wij zijn als kleine stichting kwetsbaarder voor dit soort veranderingen. Toch heb ik alle vertrouwen in onze ruiters en vrijwilligers en de positieve energie in onze club die ervoor zullen zorgen dat we gezamenlijk weer sterker verder kunnen.

Als eresaluut wil ik Michaël hierbij namens het gehele bestuur nogmaals enorm bedanken voor zijn bijzondere bijdragen, tomeloze energie en toewijding voor de SPG.

Afdrukken E-mailadres

De Grote SPG vrijwilligers quiz!

Afgelopen zaterdag werd de eerste grote SPG vrijwilligersquiz gehouden. Georganiseerd door Marleen en Diede werd online, via Skype de quiz gehouden. Alle vrijwilligers die meededen hadden via mail een vergaderverzoek gekregen en om 19:15u begon het feest. Er waren 3 teams samengesteld gebasseerd op SPG ervaring. De team waren;

 • De Fritskes: Saskia, Evert , Chantal H, Ilse H, en Lisanne
 • Horse Power: Jeroen, Hetty, Pascalle en Tom
 • Pony Tales: Michaël, Karin, Ilse M, Daisy en Shania

Er kwamen zeer diverse vragen voorbij, van SPG vragen, tot films en muziek, van puzzels tot algemene kennisvragen! De vragen gingen jaren terug tot het heden.  Onderling werd er via Whatsapp groepen gecommuniceerd en dat hield veel typewerk, foto's appen en veel schrijfwerk in.

whatsapp Pony Tales

Ook konden er nog bonuspunten verdient worden door bijvoorbeeld:

 • Originele teamnaam
 • Teamyell
 • Team outfit

Na 3,5 uur vragen beantwoorden en maar een uurtje uitloop, was dan daar de uitslag. De eerste Grote SPG vrijwilligers quiz werd gewonnen door de Pony Tales met de yell, "Haren, haren haren, waar zijn de scharen!!!". Eeuwige roem valt hen ten deel. Van harte gefeliciteerd...

Ook willen we Marleen en Diede nogmaals bedanken voor de vele uurtjes die in de voorbereiding en avond gestoken zijn. Top dames namens iedereen dank je wel!!

Afdrukken E-mailadres

SRG weekend uitgesteld naar 2 en 3 oktober 2021

Zoals verwacht hebben we vandaag bericht gekregen van het SRG bestuur dat het ruiterweekend is verzet naar 2 en 3 oktober. Deze datum is onder voorbehoud, omdat het alleen kan doorgaan met voldoende animo. Hieronder de mail.

Geachte Stichting/ Vereniging/ Deelnemer,

Zoals jullie allemaal weten hebben we nog steeds met corona te maken. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om het weekend op 29 en 30 mei a.s. niet door te laten gaan.
Hopende dat de vaccinatie in het land voorspoedig verloopt, dan willen wij eventueel uitwijken naar 2 en 3 oktober 2021.

Doordat de coronaregels per gezondheidsregio verschillen en daardoor veel ruiters waarschijnlijk al een tijd niet hebben gereden, zijn wij benieuwd of er animo is voor een weekend in oktober. Dit wel onder voorbehoud van de dan geldende coronaregels. Als er te weinig animo is voor 2 en 3 oktober of wij het nog niet verantwoord vinden, dan gaat het niet door.

Gaat het niet door dan gaan wij ons richten op het weekend van 21 en 22 mei 2022.
We hebben elkaar al zó lang niet meer gezien en hebben weer veel zin om het weekend te organiseren en de deelnemers en begeleiders te ontvangen.

Afdrukken E-mailadres

Afzeggen Special Olympics

Inschrijving Special Olympics ingetrokken

Beste ruiters, ouders en vrijwilligers,

De Special Olympics 2020 zijn door het corona virus uitgesteld naar 2021. De nieuw geplande datum is 11 t/m 13 juni 2021.

Het bestuur heeft na overleg met de instructeurs besloten om onze inschrijving voor de special olympics 2021 in te trekken. Of de special olympics 2021 uberhaupt doorgaan is zoiezo een vraagteken. Als we één ding hebben geleerd de afgelopen maanden, is het wel dat we in deze uitzonderlijke tijd nooit 100% zekerheid hebben. Aangezien lang niet alle Nederlanders zich willen conformeren aan de corona regels, denken wij dat de corona pandemie voorlopig nog wel een stempel op de samenleving blijft drukken. Veiligheid en volksgezondheid staat bij onze stichting altijd voorop.

Door de standaard strengere regels tijdens dit evenement en omdat we met ongeveer 3000 mensen naar dit massale evenement gaan, vinden wij het niet verantwoord om hieraan deel te nemen. Om iedereen nu al zekerheid te bieden hebben we dit besluit genomen.

Daarnaast is de Special Olympics beleving weg doordat;

 • de keuze is gemaakt om een digitale openingsceremonie te laten plaatsvinden.
 • Iedereen dient het gehele weekend voor eigen moet vervoer zorgen.
 • Er zal geen Healthy Athletes programma georganiseerd zal worden.
 • De feestavond is afhankelijk van het aantal mensen wat bijeen mag komen.
 • Overnachting wordt in eerste instantie aangeboden aan sporters wonend > 100 km van Den Haag.

Hopende dat de wereld in 2022 weer normaal is en dat we wel naar de Special Olympics 2022 in Twente te kunnen.

Afdrukken E-mailadres

Inlogformulier