Vrijwilligers Uitje 26 juni

Elk jaar hebben we vlak voor de grote vakantie een uitje voor onze vrijwilligers. Een BBQ, een geocache. Soms spontaan en soms is er dikke voorbereiding voor nodig. Ook dit jaar hebben 3 vrijwilligers (Diede, Ilse en Saskia) zich ingezet om iets leuks te organiseren.

Wat hebben ze bedacht?

Allereerst reizen we af naar 's Hertogenbosch om daar in 3 groepen deel te nemen aan de Breakout room. We starten daar om 15:15u dus ben op tijd. Daarna gaan we heerlijk barbequen op de manege en nemen we ook meteen afscheid van Michaël, die de 23ste de allerlaatste keer les geeft.

 Wij hebben er zin in. Wij hopen jullie ook en tot zaterdag?

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2sdefault

SRG weekend 2021 afgelast

Geachte Stichting/ Vereniging/ Deelnemer,

Zoals jullie allemaal weten hebben we nog steeds met corona te maken. Hierdoor waren wij genoodzaakt om het weekend op 29 en 30 mei a.s. niet door te laten gaan. Het voorstel was om eventueel het weekend te verplaatsen naar 2 en 3 oktober 2021.

Omdat alles nog erg onzeker is, hebben wij besloten om dit jaar maar weer geen weekend te houden. HELAAS

Er is al wel een datum voor 2022, nl. 21 en 22 mei. Zet deze maar alvast in je agenda.

We gaan er van uit dat het dan weer mogelijk is om het weekend te houden.

Vriendelijke groet,

Marieke van der Helm (secr.)

Stichting Ruiterweekend Gehandicapten

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2sdefault
Michael Stopt

Michael gaat stoppen na ruim 19 jaar

2020 was een moeilijk jaar. En alhoewel we met vertrouwen 2021 ingaan werden we toch geconfronteerd met een mededeling die ons helaas met enige treurigheid en somberheid stemde. Begin dit jaar meldde Michaël bij het bestuur dat hij na zeer lang overwegen toch de knoop heeft doorgehakt om te stoppen met zijn vrijwilligerswerk voor onze stichting. Wij hebben dit samen daarna met Michaël besproken en begrijpen en respecteren dan ook zijn besluit.

Michaël is begonnen op 21-11-2001 (dus ruim 19 jaar geleden) als vrijwilliger op de woensdag avond bij de SPG. Hij reed paard bij Manege Pullens in de les bij vrijwilligster Karin. We waren toen ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers en Karin benaderde Michaël. Al kort daarna nam Michaël de zorg voor de website op zich. En daar hebben we tot op de dag van vandaag nog veel plezier van en zorgt dit voor een professionele uitstraling van onze stichting.

Vanaf eind 2006 is Michaël instructeur en heeft hij ook hiermee veel energie gestoken in onze mooie club. Na 6 jaar instructie en beheer van de website is hij toegetreden tot het bestuur. Zijn betrokkenheid gaf ons veel energie en hem ook. Dat daar een einde aan kan komen is weliswaar een natuurlijk gegeven maar hoop je natuurlijk niet. Ook al zal dit zal voor een ieder persoonlijk anders voelen, zijn enthousiaste aanwezigheid en bijdrage zullen we allemaal erg gaan missen.

Meer dan 19 jaar actief als vrijwilliger is heel bijzonder, dan laat je wel wat na bij de club maar ook bij alle betrokkenen. We willen dat daarom ook niet zomaar laten voorbijgaan. Binnenkort komen we daarop terug.

Nadat de rook van de aankondiging was opgetrokken zien we natuurlijk ook de praktische zijde ervan. Dit betekent onder andere dat Michaël uiterlijk in juni stopt als instructeur en als bestuurslid. We vinden het erg fijn dat we deze ruimte hebben om te zorgen voor vervanging. Voor de duidelijkheid; Hetty zal daarna niet de lessen van Michaël overnemen.

Alle andere taken en contacten van Michaël zullen in de komende periode worden overgenomen door het bestuur. Mochten hierover vragen zijn dan kan je altijd terecht bij mij of de andere leden van het bestuur. Wij zijn als kleine stichting kwetsbaarder voor dit soort veranderingen. Toch heb ik alle vertrouwen in onze ruiters en vrijwilligers en de positieve energie in onze club die ervoor zullen zorgen dat we gezamenlijk weer sterker verder kunnen.

Als eresaluut wil ik Michaël hierbij namens het gehele bestuur nogmaals enorm bedanken voor zijn bijzondere bijdragen, tomeloze energie en toewijding voor de SPG.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2sdefault

De Grote SPG vrijwilligers quiz!

Afgelopen zaterdag werd de eerste grote SPG vrijwilligersquiz gehouden. Georganiseerd door Marleen en Diede werd online, via Skype de quiz gehouden. Alle vrijwilligers die meededen hadden via mail een vergaderverzoek gekregen en om 19:15u begon het feest. Er waren 3 teams samengesteld gebasseerd op SPG ervaring. De team waren;

 • De Fritskes: Saskia, Evert , Chantal H, Ilse H, en Lisanne
 • Horse Power: Jeroen, Hetty, Pascalle en Tom
 • Pony Tales: Michaël, Karin, Ilse M, Daisy en Shania

Er kwamen zeer diverse vragen voorbij, van SPG vragen, tot films en muziek, van puzzels tot algemene kennisvragen! De vragen gingen jaren terug tot het heden.  Onderling werd er via Whatsapp groepen gecommuniceerd en dat hield veel typewerk, foto's appen en veel schrijfwerk in.

whatsapp Pony Tales

Ook konden er nog bonuspunten verdient worden door bijvoorbeeld:

 • Originele teamnaam
 • Teamyell
 • Team outfit

Na 3,5 uur vragen beantwoorden en maar een uurtje uitloop, was dan daar de uitslag. De eerste Grote SPG vrijwilligers quiz werd gewonnen door de Pony Tales met de yell, "Haren, haren haren, waar zijn de scharen!!!". Eeuwige roem valt hen ten deel. Van harte gefeliciteerd...

Ook willen we Marleen en Diede nogmaals bedanken voor de vele uurtjes die in de voorbereiding en avond gestoken zijn. Top dames namens iedereen dank je wel!!

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2sdefault

SRG weekend uitgesteld naar 2 en 3 oktober 2021

Zoals verwacht hebben we vandaag bericht gekregen van het SRG bestuur dat het ruiterweekend is verzet naar 2 en 3 oktober. Deze datum is onder voorbehoud, omdat het alleen kan doorgaan met voldoende animo. Hieronder de mail.

Geachte Stichting/ Vereniging/ Deelnemer,

Zoals jullie allemaal weten hebben we nog steeds met corona te maken. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om het weekend op 29 en 30 mei a.s. niet door te laten gaan.
Hopende dat de vaccinatie in het land voorspoedig verloopt, dan willen wij eventueel uitwijken naar 2 en 3 oktober 2021.

Doordat de coronaregels per gezondheidsregio verschillen en daardoor veel ruiters waarschijnlijk al een tijd niet hebben gereden, zijn wij benieuwd of er animo is voor een weekend in oktober. Dit wel onder voorbehoud van de dan geldende coronaregels. Als er te weinig animo is voor 2 en 3 oktober of wij het nog niet verantwoord vinden, dan gaat het niet door.

Gaat het niet door dan gaan wij ons richten op het weekend van 21 en 22 mei 2022.
We hebben elkaar al zó lang niet meer gezien en hebben weer veel zin om het weekend te organiseren en de deelnemers en begeleiders te ontvangen.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2sdefault
Afzeggen Special Olympics

Inschrijving Special Olympics ingetrokken

Beste ruiters, ouders en vrijwilligers,

De Special Olympics 2020 zijn door het corona virus uitgesteld naar 2021. De nieuw geplande datum is 11 t/m 13 juni 2021.

Het bestuur heeft na overleg met de instructeurs besloten om onze inschrijving voor de special olympics 2021 in te trekken. Of de special olympics 2021 uberhaupt doorgaan is zoiezo een vraagteken. Als we één ding hebben geleerd de afgelopen maanden, is het wel dat we in deze uitzonderlijke tijd nooit 100% zekerheid hebben. Aangezien lang niet alle Nederlanders zich willen conformeren aan de corona regels, denken wij dat de corona pandemie voorlopig nog wel een stempel op de samenleving blijft drukken. Veiligheid en volksgezondheid staat bij onze stichting altijd voorop.

Door de standaard strengere regels tijdens dit evenement en omdat we met ongeveer 3000 mensen naar dit massale evenement gaan, vinden wij het niet verantwoord om hieraan deel te nemen. Om iedereen nu al zekerheid te bieden hebben we dit besluit genomen.

Daarnaast is de Special Olympics beleving weg doordat;

 • de keuze is gemaakt om een digitale openingsceremonie te laten plaatsvinden.
 • Iedereen dient het gehele weekend voor eigen moet vervoer zorgen.
 • Er zal geen Healthy Athletes programma georganiseerd zal worden.
 • De feestavond is afhankelijk van het aantal mensen wat bijeen mag komen.
 • Overnachting wordt in eerste instantie aangeboden aan sporters wonend > 100 km van Den Haag.

Hopende dat de wereld in 2022 weer normaal is en dat we wel naar de Special Olympics 2022 in Twente te kunnen.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2sdefault

Uitslag "sparen voor SPG Langstraat bij AH Kaatsheuvel"

Op de emballage automaten bij de Albert Heijn in Kaatsheuvel konden klanten 25 weken lang sparen voor 13 verenigingen, waaronder SPG Langstraat e.o.
Klanten konden in de winkel zien hoe de tussenstand was.

Albert Heijn Kaatsheuvel heeft er inmiddels een traditie van gemaakt dit bedrag aan het eind van de actie te verdubbelen en dat hebben ze dit jaar ook weer gedaan.
In totaal is er €2.469,60 opgehaald. Na de verdubbeling komt dan het totale bedrag op €4.939,20 uit, te verdelen onder de 13 verenigingen.

SPG langstraat krijgt van AH Kaatsheuvel €379,94.

Alle klanten en AH Kaatsheuvel bedankt voor jullie donatie!

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2sdefault

OGD Schenking van € 4.400,-

Bij de jaarlijkse veiligheidscontrole van onze tillift is gebleken dat deze niet meer voldoet aan de veiligheidseisen. Deze lift helpt onze ruiters ‘in het zadel’ van de paarden. Wat nu? Zo een grote uitgave? Gelukkig kwam op precies dezelfde tijd Diede met een tip, die we dezelfde week opgevolgt hebben.

Diede bracht ons in contact met haar oom Kees Kelder. Kees golft bij Golfvereniging Almkreek en zij zetten zich in om via OGD goede doelen te sponsoren. Enkele weken later kregen we prachtig nieuws dat de aanvraag om de lift te vervangen is gehonoreerd.

De opdracht is inmiddels in behandeling bij Tiltechniek.

Met dank aan Kees Kelder en OGD kunnen we straks weer veilig te paard.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2sdefault

Nieuwe voorzitter voor onze stichting

Beste allemaal,

We zijn blij dat we jullie kunnen melden dat we een nieuwe voorzitter hebben gevonden.

Na een leuk gesprek met Saskia en Jeroen heeft Evert van Zanten afgelopen week een (online) bestuursvergadering bijgewoond en na afloop hebben wij unaniem besloten om Evert tot nieuwe voorzitter te benoemen.

Omdat momenteel ouders helaas niet welkom zijn bij de lessen is het lastig om persoonlijk kennis te maken met onze nieuwe voorzitter, daarom stelt hij zich zelf even voor:


Hallo ruiters en hun ouders, vrijwilligers en vrienden van de SPG Langstraat, ik ben Evert van Zanten.

In een roerige tijd met Corona en alle bijkomende maatregelen hebben het bestuur van de SPG en ik elkaar ontmoet.  En dat was een prettige ontmoeting. In enkele gesprekken is mijn enthousiasme gegroeid voor de stichting. Het onderwerp van gesprek was, naast de persoonlijke kennismaking, de rol van voorzitter. Ik had gereageerd op de open positie hiervoor op de website, in mijn zoektocht om in de regio waar ik woon bij te kunnen dragen aan een goed maatschappelijk initiatief. Nu we besloten hebben dat ik mee mag helpen, stel ik mij graag voor aan alle betrokkenen.  Liefst doe ik dat natuurlijk onder het genot van een bakje koffie, persoonlijk, aan de rand van de bak of in de kantine.  Maar dat lukt even niet. Voor nu dus in ieder geval op deze manier.

58 Jaar op deze aarde hebben geleid tot vandaag, waar ik de trotse vader ben van een dochter, zoon (voor beiden kan ik geen overtreffende beschrijvende woorden vinden voor het geluk dat ik met hen heb) en een prachtige kleinzoon. Ik heb een hele gelukkige relatie met Selmar waarmee ons ‘grote’ gezin nog eens verrijkt is met twee geweldige dochters. Sinds begin 2018 wonen we met veel plezier in Kaatsheuvel.

In de afgelopen 22 jaar ben ik altijd actief en gepassioneerd bezig geweest in de paardensport. Meer specifiek; binnen de Western sport in de disciplines Reining en Working Cowhorse. Voor de KNHS Reining vereniging ben ik 4 jaar bestuurslid geweest waarvan 2 jaar voorzitter. Gedurende die periode ben ik, samen met de andere vrijwilligers, vooral bezig geweest met het positioneren van de vereniging, de verbinding met andere verenigingen en het creëren van meer structuur in de jeugdopleiding. Mijn actieve betrokkenheid bij de sport is nu echter nog puur recreatief.

Een andere passie van mij is altijd de ontwikkeling van de mens geweest. Alhoewel ik in de jaren ’80 gestart ben in een ’technische’ branche, de ICT, is de mens altijd de belangrijkste factor geweest. Van de aansturing van teams tot bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling. In de jaren ’90 ben ik zelf gaan ondernemen. En weer met de mens als focus. Mijn organisatie zorgde voor duurzame banen in de ICT voor mensen met een arbeidsbeperking zoals dat destijds heette. Honderden mensen hebben zo hun weg gevonden naar zinvolle participatie in de maatschappij.

Na 2000 is mijn zakelijke focus verschoven van ICT naar Privacy en Informatiebeveiliging, waar ik op dit moment het bedrijf NNextSecure leidt. In deze branche ben ik daarnaast actief als bestuurslid van het landelijke Platvorm voor Informatie Beveiliging (PvIB), kernadviseur bij de Cyber Security Alliantie en lid van de klankbordgroep van de Online Trust Coalitie.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Anderhalf jaar geleden ben ik met enkele partners weer gestart met een organisatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als gevolg van een mentale, fysieke of sociale beperking. Ik praat liever niet in beperkingen maar in mogelijkheden en daarom heet de organisatie dan ook Unleashed Talents. Wij brengen organisatie in het proces naar duurzame arbeid voor de doelgroep met hun talent als uitgangspunt en coaching om te zorgen dat dit duurzaam inzetbaar is binnen een dienstverband. Wij zijn hierbij deels een regieorganisatie voor een netwerk van organisaties en de community van onze doelgroep en deels een uitvoeringsorganisatie van diensten om dit mogelijk te maken.

Evert001Alhoewel dit alles de nodige tijd en inspanning kost, was ik toch op zoek naar iets wat ik lokaal, op loop of fietsafstand, kon doen om zinvol bij te dragen als vrijwilliger. Iets waarbij de kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, evenals mijn passie voor mens en dier (paard), een beetje positief verschil kan maken. Wat ik tegenkwam was een Stichting met een enthousiast bestuur waar al heel veel goed geregeld is. Een club die duidelijk weet wat ze wil met enthousiaste vrijwilligers die hier hun schouders onder willen zetten. Natuurlijk zijn er ook de nodige uitdagingen in de zorg om onze ruiters wekelijks een geweldige sportervaring te geven en in de wensen die er nog zijn om dit toekomst-bestendig te houden.

Ik hoop dan ook dat mijn inzet kan bijdragen aan de doelstelling van de Stichting en het vertrouwen dat ik heb gekregen om die kans te benutten. Er is natuurlijk veel meer te vertellen en ik heb ook genoeg te vragen (en te leren). Ik maak dan ook graag persoonlijk kennis met iedereen zo gauw de gelegenheid zich voordoet.

Hartelijke groet en tot gauw,

Evert

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2sdefault

Verbod groepslessen opgeheven

Uit de persconferentie van gisteren is gebleken dat we de lessen per a.s. donderdag weer mogen herstarten met dezelfde regels die voor de tijdelijke stop golden.

Dus ouders/verzorgers mogen tijdens de les niet wachten in de manege. Als de ruiter hulp nodig heeft bij het opstappen mag 1 ouder naar binnen, maar moet de manege verlaten zodra de ruiter op paard zit. Die ouders moeten een mondkapje dragen. Ouders waarvan zoon/dochter epilepsie heeft, mogen bij uitzondering wel wachten in de kantine, omdat het dan medisch noodzakelijk is dat zij in de buurt zijn! Daarbij geldt dat ook zij een mondkapje dragen.

Voor ruiters die met de taxi komen, geldt dat als zij in de kantine wachten verplicht een mondkapje moeten dragen.
De kantine is wachtruimte waar niet gegeten en gedronken mag worden.

Voor de woensdagavond blijft de lesindeling voorlopig:

Groep 1: 17:30 – 18:10
Carola
Michael
Tess
Thomas

Groep 2: 18.15 – 18.45
Bettine
Elif
Martijn

Groep 3: 18:50 – 19:30
Kyra
Niels
Nikki
Roos

Deze maatregelen zijn absoluut niet fijn, maar gelukkig kunnen de lessen wel weer doorgaan.

Waarom duurt het zolang voordat wij weten wanneer we wel of niet mogen paardrijden?

Zodra de regering een persconferentie heeft gegeven is vaak nog niet duidelijk wat dit in de praktijk voor onze stichting gaat inhouden. De dag daarna gaan KNHS/FNRS met WVS en NOC/NSF aan tafel om voor manege bedrijven de maatregelen te bespreken. Pas als dit duidelijk is kunnen wij (het bestuur) de overeengekomen maatregels op papier zetten en deze met de gemeente Loon op Zand delen via e-mail. Zodra de gemeente ons akkoord geeft kunnen we pas aan jullie mededelen of we kunnen, mogen of met aanpassingen kunnen rijden.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2sdefault

Algemene Gegevens

SPG Langstraat e.o.

Secretariaat:
Donge 15
5172 CJ Kaatsheuvel
Tel. dhr. J. v. Dongen 06-29521295
E-mail: info@spglangstraat.nl
 
Rabobank nr.: 33.42.62.135

IBAN:  NL71RABO0334262135  
BIC: RABONL2U
K.v.K. 41.09.94.74

ANBI & FPG

De stichting is aangesloten bij de Federatie Paardrijden Gehandicapten (FPG)

    


SPG Langstraat is aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
ANBI Fiscaal nummer 5522870