Rabo Clubsupport

Met Rabo ClubSupport steunen wij lokale clubs en verenigingen.
En jouw stem is geld waard! Ook voor SPG Langstraat! En we hebben het nodig.


Rabobank De Langstraat gelooft in de kracht van clubs en verenigingen. Daarom investeren wij een deel van onze winst in clubs en verenigingen door het hele land. Zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen: onze buurt sterker en beter maken.

Stemmen
Vanaf 27 september kun je jouw 5 stemmen verdelen over de clubs en verenigingen en hun mooie bestedingsdoelen. Dit jaar krijg je een e-mail met een persoonlijke code waarmee je kunt gaan stemmen. Maximaal 2 stemmen op SPG Langstraat zou ik zeggen. De andere 3 mogen naar andere goede doelen, zoals bijvoorbeeld de Paardenvriend in Waalwijk.

Stemmen kan via deze link

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern

Bestuurssamenstelling

Een aantal weken geleden heeft Noortje van de Ven ons helaas laten weten te stoppen als bestuurslid en vrijwilligster op de donderdag. Noortje is 15 jaar vrijwilligster geweest op de donderdag en 10 jaar bestuurslid.

We zullen officieel afscheid nemen van Noortje tijdens de wedstrijd op 3 november a.s..

Gelukkig hebben we vervanging gevonden in het bestuur. Saskia Bekkers (vrijwilligster op de donderdag en moeder van een van onze ruiters) heeft aangegeven het bestuur te willen versterken.

Uiteraard willen wij Noortje heel erg bedanken voor haar inzet voor de stichting en willen wij Saskia veel succes wensen in haar nieuwe rol.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern
instructieteam

Instructeurswijziging per 6 november

Chantal van Heist is bijna 3 jaar geleden gestopt als vaste instructrice van de donderdag.

Sinds die tijd hebben we meerdere pogingen gewaagd om een nieuwe instructeur te vinden of op te leiden. Dit is helaas niet gelukt. We hadden graag een 3e vaste instructeur erbij gehad.

In overleg met Hetty en Michaël is daarom besloten dat Michaël alle lessen op de woensdag gaat geven en Hetty alle lessen op de donderdag.  Dit zal begin november ingaan (na de onderlinge wedstrijd).

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern
Wij zoeken Vrijwilligers!

Wij zoeken Vrijwilligers op woensdag

SPG Langstraat verzorgt paardrijlessen voor mensen met een beperking op woensdag- en donderdagavond bij Manege Pullens in Kaatsheuvel. Voor woensdagavond zoeken wij een paar enthousiaste en betrokken vrijwilligers die ons leuke team komen aanvullen!

Woensdag: van 17:00 tot ongeveer 19:30 uur.

Wat vragen wij van jou?

 • Niet bang zijn voor paarden (de rest kun je allemaal leren).
 • Een hart hebben voor onze doelgroep.
 • Gezelligheid voor, tijdens en na de les.
 • Twee en half uur per week van je vrije tijd.
Vind jij het leuk om wat extra beweging te krijgen, paarden mee op- en af te zadelen voor deze kwetsbare groep en te ondersteunen tijdens de lessen. Dan zoeken wij jou !
 
Reageren kan bij : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern

SRG Ruiterweekend 2019

Met een delegatie van 15 ruiters zijn we afgelopen weekend te bewonderen geweest in Bunschoten. Dit jaar werd daar voor de 30ste keer het ruiterweekend georganiseerd. Met de aanwezigheid van top Nederlandse gehandicapten dressuur ruiters en een gigantisch deelnemersveld waren het drukke dagen en zetten onze ruiters hun beste beentje voort. Twee dagen werd er gestreden in 4 verschillende proeven per dag. Van moeilijke galop proeven tot aan de wat makkelijkere proeven, maar voor elke ruiter was er een geschikte proef.

Nadat de wedstrijd op zaterdag was afgelopen werden de prijzen door de burgemeester van Bunschoten - Spakenburg uitgereikt. Wat een spannend moment is dat toch elk jaar weer. Voor de één een hogere uitslag dan voor de ander. Maar eigenlijk maakt de uitslag niet uit. Het gaat erom dat je voor jezelf je best hebt gedaan en of je dan 1ste of laatste wordt maakt dan niet zoveel uit.

De zaterdag werd afgesloten met een heerlijke barbecue met aansluitend de traditionele feestavond. Waarna we met de bus terug werden gebracht naar het hotel. Hier vielen de meeste al snel in diepe slaap. De vrijwilligers namen nog een borreltje tijdens een kleine afterparty op het terras van het hotel, waarna ook die het warme bedje opzochten.

Na het ontbijt op zondagochtend gingen we met eigen vervoer weer terug naar Stal Groenendaal om de tweede dag te rijden. Bij sommige zagen we dat de zaterdag zwaar was geweest en zo was het nog moeilijker om vandaag goed te kunnen rijden. Bij andere ging het juist veel beter. Al met al weer een top weekend en alle ruiters hebben uiteindelijk een mooie beker gewonnen. Bij de één was deze wat groter dan bij de andere, maar we hebben weer genoten.

Na een dagje foto's uitzoeken en onze nieuwe Vlog monteren zit ook mijn weekend erop. Een selectie van de 850 foto’s is te vinden op de website van het ruiterweekend. De vlog staat op onze Youtube pagina. https://www.youtube.com/watch?v=E_4La1645qE

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern

SRG Ruiterweekend 2019

Hoi Allemaal,

Komend weekend gaan we weer naar het ruiterweekend in Bunschoten. De afgelopen weken hebben we hard geoefend om komend weekend de sterren van de hemel te rijden. Natuurlijk moet er ook weer een tas gepakt worden om mee te nemen. Vergeet in ieder geval onderstaande dingetjes niet.

Wat mee te nemen naar SRG weekend:

 • Verzorgingsproducten ( tandenborstel, tandpasta, shampoo, deodorant enz)
 • Medicatie indien nodig
 • Kleding voor zaterdag en zondag
 • SPG shirt, jas en vest (tip, zet je naam er in!)
 • Voor degene die SRG vrijwilliger zijn: zwart shirt met lange mouwen voor onder de SRG polo (polo krijg je daar)
 • Als je rijdt: witte rijbroek, rijlaarzen, cap
 • Kleding voor de feestavond: Het thema is Happy Birthday!
 • Geld voor consumpties tijdens de feestavond
 • Telefoon+ oplader
 • Goede zin!

Voor diegene die meerijden:

We verzamelen op zaterdag om 6:45u bij manege Pullens. Vanwaar we uiterlijk om 7:00u willen vertrekken.

Dan slapen we in een hotel. De vrijwilligers slapen bij diegene die ze verzorgen of er staat tussen haakjes bij wie ze verzorgen tijdens het omkleden, douchen etc.

Dit is de kamerindeling.

 • Angela en Nikki
 • Michael en Thomas
 • Gaby en Ilse
 • Amy en Kristien                        
 • Kim en Noortje
 • Lisa (Kristien) en Mandy 
 • Saskia (Angela) en Chantal H
 • Thijmen en Lieke (zus Thijmen)
 • Eddy en Nathalie (ouders Thijmen)
 • Tess en Diede (Amy)
 • Carola en Lisa Rutten (begeleiding)
 • Michaël (Michael en Thomas) en Karin (Nikki)
 • Jeroen en Hetty (Amy)

En dan nog de tijden dat jullie moeten rijden. De paarden indeling wordt komende week bekend gemaakt.

Startlijst

Ruiter

Zaterdag (tijd-ring-proef)

Zondag (tijd-ring-proef)

Thijmen (15)

09.50-ring 1-proef B2

15.06-ring 1-proef B1

Kristien (09)

10.14-ring 1-proef B2

13.30-ring 1-proef B1

Amy (16)

10.30-ring 1-proef B2

15.30-ring 1-proef B1

Thomas (17)

10.46-ring 1-proef B2

14.02-ring 1-proef B1

Angela (07)

11.26-ring 1-proef B2

13.46-ring 1-proef B1

Kim (11)

11.42-ring 1-proef B2

14.26-ring 1-proef B1

Leendert (10)

12.06-ring 1-proef B2

X

Gaby (14)

13.40-ring 1-proef C4

14.42-ring 2- Proef C3

Nikki (12)

14.04-ring 1-proef C4

15.14-ring 2- Proef C3

Niels (21)

14.28-ring 1-proef C4

14.58-ring 2- Proef C3

Michael(20)

14.52-ring 2- Proef C2

10.20-ring 1-proef C1

Carola(08)

15.24-ring 2- Proef C2

10.52-ring 1-proef C1

Tess(19)

X

11.24-ring 1-proef C1

Ellen(13)

X

10.10-ring 2- Proef B3

Daisy(06)

13.08-ring 1-proef C4

13.38-ring 2- Proef C3

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern

Pony Plezier op Youtube

Wisten jullie dit? Onze vrijwilligster op de woensdag Elise van Wijnen heeft haar eigen Youtubekanaal. Pony plezier genaamd. Kei gave filmpjes met haar verzorgpony's Mini, Hugo en Boss. Ik heb smakelijk zitten kijken naar de vlogs op haar kanaal.

Op het kanaal vind je video’s van Elise en van haar verzorgpony’s! Mini van 6 & Hugo en Boss, allebei 1 jaar. Samen met deze gekke Shetjes maakt ze regelmatig nieuwe video’s om jullie meer over paarden en pony’s te leren, informeren en vermaken!

Neem eens een kijkje op haar Youtube kanaal via onderstaande link en abonneer je meteen, zodat je altijd up-to-date blijft als er nieuwe vlogs online komen.

Pony Plezier

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern

Opnames TV

Op 17 augustus jongsleden kregen wij een telefoontje van Medialane. Medialane is een onafhankelijk bedrijf voor content-creatie. Wat moesten die dan van ons? Na het telefoongesprek was het duidelijk. De bekende cabaretier Richard Groenendaal ging een pilot opnemen voor een feelgoodshow voor de hele familie en men wilde een item maken over het paardrijden met mensen die een beperking hebben. Natuurlijk ben je dan bij ons op het juiste adres. Ook zou Richard een stukje meerijden in de laatste les van de woensdagavond. Het bestuur was snel akkoord, maar natuurlijk moesten de ruiters, ouders en manege Pullens hier ook akkoord mee gaan. Uiteindelijk konden we zondagavond groen licht geven aan Medialane.

Na enkele telefoontjes in de voorbereiding was het woensdag 22 augustus. We hadden extra vrijwilligers gevraagd en het was een drukte van belang. Het was lekker warm en het zonnetje deed goed haar best. Michaël had samen met de productie de eerste gesprekjes gevoerd en wat shots van het opzadelen gemaakt. Hierna begon Richard aan zijn intro in de springtuin. De andere groepen zijn onder begeleiding van Hetty lekker richting de bossen gereden en bij terugkomst liepen zij mooi in het aankondigingsshot. Daarna was het de stallen in waar Michaël, Gaby en Tess geïnterviewd werden.

Natuurlijk moest er ook gefilmd worden hoe Richard zijn rijlaarzen aandeed. Een leuk weetje is dat hij niet in de nieuwe laarzen pasten. Jammer dat zijn kuiten veel te dik waren voor de laarzen. De enige oplossing was de schaar erin. Een centimeter of 5 was genoeg en paste de laarzen. Jammer van dit spiksplinternieuwe setje laarzen, maar alles voor TV.

Tijdens het opstappen voor de les, werden er nog een paar vragen aan Carola gesteld. Waarna we in de buitenbak aan de les konden gaan beginnen. De cameraman, geluidsman en productie al sjouwend mee naar de rijbak. Daar werd Michaël tijdens zijn les gevolgd en Richard vroeg hem nog van alles. Toen de les er eigenlijk al op zat moest Richard natuurlijk ook nog even op Neleva wat rondjes stappen. Gaby mocht hem begeleiden aan het halstertouw. Een beetje bang van zijn val, tijdens de opnames van Wie is de Mol, was de spanning toch wel flink aanwezig bij Richard. Maar na een paar rondjes rondgestapt te hebben zag je de ontspanning komen en vond ook Richard het leuk. Nog even een afkondiging waarna de les erop zat.

Terug in de binnenbak kon er afgestapt worden en namen de lesklanten van manege Pullens de paarden over. Nog even een dankwoord daarvoor, want we waren al met al een dik kwartier later dan normaal. Tijd voor foto’s en handtekeningen, wat drinken en nog even lekker na kletsen met alle vrijwilligers en ouders. Weer een prachtige ervaring rijker en hopelijk binnenkort op TV te zien.

Helaas hebben we na diverse mailtjes niets meer vernomen van Medialane. Ik heb ze uiteindelijk een termijn gesteld om te reageren. Hieraan hebben ze geen gehoor gegeven en plaats daarom alsnog dit item met de foto's, wat reeds sinds eind augustus klaar stond. Jammer is het ook dat we de opnames niet hebben mogen zien. Ook al was dit beloofd.

2018-08-22 17.57.28 1200 675

2018-08-22 17.57.28 1200 675

2018-08-22 17.57.49 1200 675

2018-08-22 17.57.49 1200 675

2018-08-22 18.01.58 1200 675

2018-08-22 18.01.58 1200 675

2018-08-22 18.02.20 1200 675

2018-08-22 18.02.20 1200 675

2018-08-22 18.05.49 1200 675

2018-08-22 18.05.49 1200 675

2018-08-22 18.22.55 1200 675

2018-08-22 18.22.55 1200 675

2018-08-22 18.23.03 1200 675

2018-08-22 18.23.03 1200 675

2018-08-22 18.23.05 1200 675

2018-08-22 18.23.05 1200 675

2018-08-22 18.23.08 1200 675

2018-08-22 18.23.08 1200 675

2018-08-22 18.36.36 1200 675

2018-08-22 18.36.36 1200 675

2018-08-22 18.36.37 1200 675

2018-08-22 18.36.37 1200 675

2018-08-22 18.36.38 1200 675

2018-08-22 18.36.38 1200 675

2018-08-22 18.36.39 1200 675

2018-08-22 18.36.39 1200 675

2018-08-22 18.36.40 1200 675

2018-08-22 18.36.40 1200 675

2018-08-22 18.46.16 1200 675

2018-08-22 18.46.16 1200 675

2018-08-22 18.46.18 1200 675

2018-08-22 18.46.18 1200 675

2018-08-22 18.46.24 1200 675

2018-08-22 18.46.24 1200 675

2018-08-22 18.46.29 1200 675

2018-08-22 18.46.29 1200 675

2018-08-22 18.46.37 1200 675

2018-08-22 18.46.37 1200 675

2018-08-22 18.58.21 1200 675

2018-08-22 18.58.21 1200 675

2018-08-22 18.58.23 1200 675

2018-08-22 18.58.23 1200 675

2018-08-22 18.59.50 1200 675

2018-08-22 18.59.50 1200 675

2018-08-22 18.59.53 1200 675

2018-08-22 18.59.53 1200 675

2018-08-22 18.59.54 1200 675

2018-08-22 18.59.54 1200 675

2018-08-22 19.41.17 1200 675

2018-08-22 19.41.17 1200 675

2018-08-22 19.46.17 900 675

2018-08-22 19.46.17 900 675

20180822 185251 1200 675

20180822 185251 1200 675

20180822 194117 1200 675

20180822 194117 1200 675

20180822 194119 1200 675

20180822 194119 1200 675

20180822 194201 1200 675

20180822 194201 1200 675

20180822 194204 1200 675

20180822 194204 1200 675

20180822 194244(0) 1200 675

20180822 194244(0) 1200 675

20180822 194244 1200 675

20180822 194244 1200 675

20180822 194246 1200 675

20180822 194246 1200 675

20180822 194556 1200 675

20180822 194556 1200 675

20180822 194557 1200 675

20180822 194557 1200 675

20180822 194559 1200 675

20180822 194559 1200 675

20180822 194642 1200 675

20180822 194642 1200 675

20180822 194643(0) 1200 675

20180822 194643(0) 1200 675

20180822 194643 1200 675

20180822 194643 1200 675

20180822 194644 1200 675

20180822 194644 1200 675

20180822 195721 1200 675

20180822 195721 1200 675

20180822 195740 1200 675

20180822 195740 1200 675

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.25.21(1)

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.25.21(1)

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.25.21

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.25.21

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.25.22(1)

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.25.22(1)

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.25.22

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.25.22

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.25.23(1)

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.25.23(1)

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.25.23

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.25.23

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.47.22

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.47.22

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.47.23

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.47.23

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.47.24(1)

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.47.24(1)

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.47.24(2)

WhatsApp Image 2018-08-22 at 20.47.24(2)

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern

Dirk Kuyt Foundation

Een paar weken geleden kreeg ik een app van Nicole van Brakel. Ze wees mij op een Facebook bericht van de Dirk Kuyt Foundation. Daarin werden stichtingen en verenigingen opgeroepen om een leuk filmpje te maken. Hierin moesten we aangeven wat wij als stichting konden gebruiken. Natuurlijk willen we al langer nieuwe fleece vesten voor onze ruiters, want na 10 tot 15 jaar zijn deze nu toch echt wel op. Het onderwerp voor het filmpje was dus al snel gevonden. Nu nog de uitvoering?

De temperaturen zakken in deze tijd al snel en nu was ook nog eens Michael's rits van zijn fleece kapot. Een mooi idee was dan ook snel geboren. De film camera mee en filmen maar. Wat goed is komt snel, wordt gezegd. Door de geweldige acteer prestatie van Michael van Seters en met prachtig camerawerk van Ilse Mermans was het filmpje dan ook binnen 5 minuten klaar. Benieuwd naar dit mooie filmpje? Deze staat natuurlijk ook op ons YouTube kanaal. Een waargebeurd verhaal. Hier en daar een beetje gedramatiseerd.

Hup insturen en afwachten. Twee weken later kreeg ik al een mail dat we hadden gewonnen. Geweldig toch? Ik moest het geheim houden en op 13 december kwam de Dirk Kuyt Foundation de uitreiking doen tijdens onze lessen.

Er kwam een cameraman die de lessen ging filmen en wat later dan afgesproken was daar dan ineens mascotte Dirkje. Hij bood ons de mooie cheque aan en werd aan iedereen bekend gemaakt dat we fleece vesten hadden gewonnen. Wat een feest! Nog even een interview voor dit geweldige filmpje van de Dirk Kuyt Foundation.

Dirk Kuyt foundation, bedankt!!!

IMG 6904 1013 675

IMG 6904 1013 675

IMG 6905 1013 675

IMG 6905 1013 675

IMG 6907 1013 675

IMG 6907 1013 675

IMG 6910 1013 675

IMG 6910 1013 675

IMG 6926 1013 675

IMG 6926 1013 675

IMG 6950 1013 675

IMG 6950 1013 675

IMG 6974 1013 675

IMG 6974 1013 675

IMG 6978 1013 675

IMG 6978 1013 675

IMG 6983 1013 675

IMG 6983 1013 675

IMG 6987 1013 675

IMG 6987 1013 675

IMG 6988 1013 675

IMG 6988 1013 675

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern
Wij zoeken Vrijwilligers!

Wij zoeken Vrijwilligers!

SPG Langstraat verzorgt paardrijlessen voor mensen met een beperking op woensdag- en donderdagavond bij Manege Pullens in Kaatsheuvel. Voor donderdagavond zoeken wij een paar enthousiaste en betrokken vrijwilligers die ons leuke team komen aanvullen!

Donderdag: van 16:45 tot ongeveer 19:15 uur.

Wat vragen wij van jou?

 • Niet bang zijn voor paarden (de rest kun je allemaal leren).
 • Een hart hebben voor onze doelgroep
 • Gezelligheid voor, tijdens en na de les.
 • Twee en half uur per week van je vrije tijd.
Vind jij het leuk om wat extra beweging te krijgen, paarden mee op- en af te zadelen voor deze kwetsbare groep en te ondersteunen tijdens de lessen. Dan zoeken wij jou !
 
Reageren kan bij : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken E-mailadres

0
0
0
s2smodern

Algemene Gegevens

SPG Langstraat e.o.

Secretariaat:
Donge 15
5172 CJ Kaatsheuvel
Tel. dhr. J. v. Dongen 06-29521295
E-mail: info@spglangstraat.nl
 
Rabobank nr.: 33.42.62.135

IBAN:  NL71RABO0334262135  
BIC: RABONL2U
K.v.K. 41.09.94.74

Facebook Fanbox

ANBI & FPG

De stichting is aangesloten bij de Federatie Paardrijden Gehandicapten (FPG)

    


SPG Langstraat is aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
ANBI Fiscaal nummer 5522870