Special Olympics

Special Olympics

Eens in de 2 jaar is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Special Olympics nationale spelen. Vanuit het hele land komen ruiters om op de manegepaarden van een gekozen stal een wedstrijd te rijden, maar liefst 80 sporters kunnen hier aan deelnemen! Het bestuur en het instructie team van SPG Langstraat e.o. bepalen welke ruiters van onze stichting hiervoor in aanmerking komen.

Special Olympics Nederland
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld. Special Olympics Nederland zet zich tevens in om bij te dragen aan een positieve beeldvorming over mensen met een verstandelijke beperking.

“De zorg voor mijn kind heeft plaatsgemaakt voor trots!” aldus een moeder van een sporter. Dit doet beseffen dat deelname aan Special Olympics zoveel meer is dan sport. Deelname geeft identiteit, maakt zelfredzamer, het zorgt voor zelfvertrouwen en trots. Niet alleen bij de sporters maar zeker ook bij de familie en direct betrokkenen.

Changing lives, changing attitudes

Meer informatie: www.specialolympics.nl

Special Olympics heeft een regelement waar alle ruiters en begeleiders zich aan moeten houden. Wil je die nalezen dan kun je op deze link klikken.

Afdrukken E-mailadres

Inlogformulier